Aplikacioni që mundëson komunikimin pa internet dhe pa valë

272

Si të komunikosh gjatë katastrofave kur lidhja me internetin dhe sinjali telefonik nuk funksionojnë?

Një kompani e vogël në Kili, vend që preket nga shumë tërrmete, propozon një aplikacion për telefona duke përdorur valët radio të kriptuara me frekuencë shumë të lartë, që u mundësojnë përdoruesve të marrin në smartfonin e tyre njoftime dhe informacione mbi pikat e grumbullimit dhe qendrat e pritjev gjatë katastrofave.

Aplikacioni quhet “S!E” dhe është ideuar nga Barbarita Lara.