FOTOT/ Bletët vallëzojnë në qytet, Korça feston festën e mjaltit

11

Në kuadër të  Ditës Botërore të Bletës, u mbajt edhe Festa e Mjaltit e organizuar nga Bashkia e Korçës.

Kjo festë e veçantë ishte pjesë e Panairit të Pranverës ku u mbaj edhe koncert festiv dhe aktivitete për fëmijë në Zonën Këmbësore.

Edhe këtë vit bletërritësve nga Shqipëria u janë bashkuar edhe ata nga trevat mbarëshqiptare të Maqedonisë së Veriut, Kosovës dhe Greqisë.

Në vendin tonë janë afro 8200 familje që merren me rritjen e bletëve, ndër ta janë profesionistë të cilët e kanë biznes, por edhe individë që e zhvillojnë këtë aktivitet për pasion.

Vlera kapitale e gjithë sektorit llogaritet në afro 72 milionë euro, ndërsa subvencionet nga qeveria dhe programi IPARD në mbështetje të Bletarë po shtohen nga viti në vit.