Ja 9 arsye pse duhet konsumuar limoni

66

1-Studime të fundit kanë treguar se 22 përbërës të limonit luftojnë tumoret.

2-Limoni riekuilibron pH e trupit si dhe në vend që të krijojë aciditet në organizëm, luan aksion të kundërt, pasi redukton nivelin e aciditetit në gjak.

3-Lufton gripin dhe të ftohtin. Falë vitaminës C dhe flavonoideve, limoni mposht infeksionet bakteriale.

4-Ndihmon kundër gurëve në veshka. Acidi citrik që gjendet te limoni, ndihmon për mbetjet në veshka, në mes tyre edhe për të luftuar gurët që krijohen në to.

5-Parandalon osteoporozën. Po në sajë të acidit citrik, parandalohet rreziku për tu prekur nga osteoporoza.

6-Pastron mëlçinë. Uji me limonin luajnë rol pastrues për mëlçinë, pasi zhdukin toksinat.

7-Forcon venat e gjakut falë vitaminës P. Gjithashtu ndihmon ndaj sëmundjeve me origjinë neurologjike, lehtëson problemet me frymëmarrjen si dhe infeksionet në mushkëri.

8-Përmirëson tretjen. Nëpërmjet konsumit të rregullt të limonit, rregullohet roli i aparatit tretës.

9-Ngadalëson plakjen. Lufton radikalet e lira si dhe mban të reja qelizat e organizmit, duke parandaluar shfaqjen e rrudhave.