Makinat fluturuese bëhen realitet, droni i parë njëvendësh prek qiellin

33

Droni inovator japonez SD-03 me një vend të vetëm, fluturoi për herë të parë me një njeri në bord mbi Toyota Test Field në Tokio, duke lëvizur në lartësi të ulët për rreth katër minuta.

Lajmi, i cili u shpërnda shpejt nga përhapja virale e videos, konfirmon se pas prezantimit të këtij projekti ambicioz ka një shans të mirë për t’u bërë një mjet i ri revolucionar i transportit në të ardhmen.

”Jemi jashtëzakonisht të kënaqur që kemi kryer provën e parë të një makine fluturuese në bord në Japoni vetëm dy vjet pasi themeluam kompaninë tonë me qëllim të marketingut të këtyre avionëve”, komentoi Tomohiro Fukuzawa, CEO i SkyDrive.

”Ne synojmë ta çojmë eksperimentin tonë në nivelin tjetër në 2023 dhe për këtë qëllim do të përshpejtojmë zhvillimin e teknologjisë dhe të biznesit tonë. Qëllimi është të bësh makina fluturuese që janë një mjet i arritshëm dhe i përshtatshëm i transportit në qiell dhe të sigurohesh që njerëzit mund të përjetojnë një mënyrë të re të jetës që është e sigurt dhe e rehatshme”, shtoi ai.