Muzikoterapi për fëmijët me nevoja të veçanta

157

Melodia dhe muzika qetësuese është kthyer në terapi zhvillimi për fëmijët me nevoja të veçanta.

Shërbimi Social Shtetëror ka bërë të ditur se çdo të enjte përfaqësuesit e Kishës së Dishepujve me dy mësues muzike të huaj nga Gjermania kontribojnë vullnetarisht për fëmijët. 

Muzikoterapia ndryshe edhe si mjekësi alternative. Po kështu, terapia me muzikë ka vite që përdoret për të reduktuar stresin dhe ankthin, për uljen e tensionit të lartë të gjakut dhe për reduktimin e dhimbjeve të ndryshme kronike.

Në filozofinë kineze muzika e kompozuar në notën “do” i bën mirë dhe rindërton ekuilibrin e energjisë në zemër, “re” i bën mirë mëlçisë, “mi” është për shpretkën, “so” për mushkëritë dhe “la” për veshkat.