Ndahet Çmimi Nobel në Fizikë

18

Kozmologu Xhejms Piblles dhe planetologët Mishel Major dhe Didier Kueloz janë fituesit e Çmimit Nobel për Fizikën për vitin 2019.

Ata u vlerësuar për zbulimet e bëra për rrezatimin kozmologjit të bazës dhe për planetet e para jashtë sistemit diellor.

Zbulime që kanë ndryshuar imazhin tonë për universin. Çmimi është ndarë mes James Peebles për zbulimet teorike në kozmologji fizike dhe mes Michel Mayor dhe Didier Queloz për zbulimin e një planeti në orbitën përreth një ylli të llojit diellor.