Njihuni me 10 qytetet më të sigurta në botë për vitin 2019

102

Për të tretën herë radhazi, Tokio shpallet qyteti më i sigurtë në botë. Sipas sondazhit të së përjavshmes britanike, ‘Economist’, kryeqyteti japonez është në krye në fushën e parandalimit të fatkeqësive natyrore, ka nivelin më të ulët të sulmeve kibernetike, dhe ka shkallë jashtëzakonisht të ulët të krimeve.

Në vendin e dytë është Singapori dhe në vendin e tretë është një tjetër qytet japonez, Osaka. Qyteti i vetëm amerikan që arriti në Top 10 ishte kryeqyteti Washington DC,i renditur i 7-ti. Ndërsa Çikago ishte në vendin e 11-të.

Qytetet më të sigurta në botë për vitin 2019:

1. Tokio, Japoni

2. Singapore, Singapor

3. Osaka, Japoni

4. Amsterdam, Holandë

5. Sidnej, Australi

6. Toronto, Kanada

7. Washington DC, SHBA

8. Kopenhagen, Danimarkë

9. Seoul, Koreja e Jugut

10. Melburn, Australi