Vjen kroçera e parë për këtë vit, “La Belle Dell’Adriatique” viziton Durrësin

13

Në portin e Durrësit u ankorua sot kroçera e parë e këtij viti, e cila sjell 44 turistë francezë.

“La Belle Dell’Adriatique”, e cila që prej disa vitesh është bërë pjesë e guidave turistike detare drejt Durrësit mbërriti paraditen e sotme në qendër të portit më të madh të vendit.

Anija turistike me gjatësi 110 metra u ankorua në molin 5 të portit.

Turistët e organizuar në grupe dhe nën kujdesin e operatorëve turistikë do të vijojnë më pas me automjete drejt qyteteve të Krujës, Beratit dhe Tiranës, ku do të vizitojnë qendrat historike dhe muzeale.

Një pjesë e tyre parashikohet të qëndrojnë në Durrës për të vizituar Muzeun Arkeologjik të qytetit si dhe Amfiteatrin antik.

Autoriteti Portual Durrës ka marrë të gjitha masat për zbatimin e protokolleve shëndetësore si dhe ka krijuar të gjitha kushtet për sigurinë edhe lëvizjen e turistëve në territorin portual.