Aplikacioni i Smartphone që mund të zbulojë kancerin e pankreasit

286
Studiuesit në Universitetin e Uashingtonit kanë zhvilluar një aplikacion që përdor një aparat smartphone për të zbuluar kancerin e pankreasit në kohë.

BiliScreen është një aplikacion që mund të revolucionarizojë zbulimin e hershëm të kancerit të pankreasit. Aplikacioni u lejon njerëzve të kryejnë në mënyrë të pavarur teste të rregullta. Përdoret kamera e smartphonit tuaj, si dhe softueri për njohjen e imazhit. Në pjesën e bardhë të syrit të njeriut, të ashtuquajturat sklera, zbardhja e verdhë duhet të zbulohet. Këto janë tregues të vlerave të rritura të bilirubinës, të cilat janë tregues të kancerit të pankreasit, por edhe të hepatitit.
Nëse aplikoni aplikacionin BiliScreen një herë në muaj, ju mund të njihni kancerin e pankreasit në kohë dhe të luftoni në mënyrë efektive