Gratë apo burrat? Kush kursen më shumë (STUDIMI)

80

Sipas hulumtimeve të thelluara dhe të realizuara ndër vite, duket se gratë janë më të mira në kursimin e parave sesa burrat. Studiuesit në Amerikë kanë arritur në përfundimin se gratë janë më të mirë në planet e daljes në pension dhe kursen një pjesë më të madhe të pagës së tyre kur krahasohen me homologët e tyre meshkuj.

Një studim tjetër i bërë në Mbretërinë e Bashkuar ka arritur në përfundimin se gratë mbajnë gjurmimin e shpenzimeve të tyre më mirë dhe ka më pak të ngjarë të zhvillojnë borxhe përmes kartave të kreditit ose kredive. Burrat, nga ana tjetër, dukshëm janë më të prirur për të injoruar borxhet e tyre dhe duke i lënë të rritet, si dhe harrojnë të paguajnë faturat.

Në krahasim, gratë janë më të mira në uljen e faturave dhe borxheve përmes ripagimeve të rregullta. Një e katërta e burrave në studimin e lartpërmendur kanë pranuar të paguajnë me vonesë ose duke harruar t’i paguajnë ato plotësisht.

Përkundër grave që fitojnë më pak, ata janë në gjendje t’i bëjnë paratë e tyre të shkojnë më tej në krahasim me burrat. Një vend ku burrat dhe gratë janë mjaft të ngjashëm kur bëhet fjalë për menaxhimin e parave është kur bëhet fjalë për pagimin e kredive të tyre studentore dhe kur bëhet fjalë për rezultatet e kreditit. Burrat janë më të mirë në pagimin e borxheve të kredisë studentore, megjithëse kjo mund të lidhet me faktin se ata fitojnë më shumë në tërësi dhe kështu që janë në gjendje të fillojnë të paguajnë borxhet e tyre më herët.