Instagram u vendos orare të miturve nëpërmjet mesazheve automatike gjatë natës

3

Në të ardhmen, Instagram do të njoftojë të miturit që të mos përdorin platformën gjatë natës

Platforma Instagram u dërgon një mesazh automatik përdoruesve të saj të moshës 13 deri në 18 vjeç, duke i kërkuar që të mos përdorin rrjetin social nga ora 22:00 deri në 16:00.

“Gjumi është i rëndësishëm, veçanërisht për të rinjtë, kështu që ne po lançojmë mesazhe të reja në mbrëmje që do të shfaqen kur adoleshentët kalojnë më shumë se 10 minuta në Instagram, kur ata janë duke parë Reels ose mesazhe direkte natën vonë.

Kjo do t’u kujtojë adoleshentëve se është me vonesë dhe inkurajojini të fikin aplikacionin”, thuhet në një deklaratë të kompanisë Meta.

Të rinjtë do të marrin mesazhin “Është vonë. Mendoni të fikni Instagramin gjatë natës” në profilin e tyre nga ora 22:00 nëse përdorin funksione të caktuara në rrjetin social.

Sipas informacioneve nga Instagram, këto njoftime nuk i detyrojnë të rinjtë t’i respektojnë dhe ata që nuk deklarojnë moshën reale kur hapin një profil mund t’i shmangin plotësisht.

/lajmifundit.al