LAJM I MIRË/ Izraeli zhvillon një ilaç që është 96% i efektshëm kundër Covid-19

51

Prova është e vogël dhe shumë fillestare: vetëm 30 pacientë të trajtuar, por 29 prej tyre shfaqën një përmirësim të dukshëm brenda dy ditësh. Një spital izraelit mund të ketë gjetur shërimin për COVID-19 dhe do të ishte në një pikë kthese në luftën kundër pandemisë globale. Nga 30 pacientë që morën ilaçin, 29 treguan përmirësim të dukshëm gjatë dy ditëve. Kjo u deklarua nga Qendra Mjekësore e Tel Aviv Sourasky, e njohur gjithashtu si Spitali Ichilov.

Krijuesi i ilaçit, Prof Nadir Arber i Qendrës së Parandalimit të Kancerit të Integruar të spitalit, administroi produktin te pacientët në kushte të moderuara ose të rënda, duke raportuar një shkallë mbresëlënëse 96% të suksesit. Profesori Arbër e quajti ilaçin, i quajtur aktualisht EXO-CD24, si “efektiv dhe i lirë”.

Nga 30 pacientë që morën ilaçin, 29 treguan përmirësim të dukshëm brenda 48 orësh dhe madje u lëshuan nga spitali disa ditë më vonë. Pacienti i fundit gjithashtu u shërua, por shërimi i tij zgjati më shumë. Ish koordinatori i koronavirusit të Izraelit, Prof Ronni Gamzu, e përshëndeti përparimin si “të shkëlqyeshëm”, duke thënë se ai personalisht do të ndihmonte Prof Arberin për të marrë dritën jeshile nga Ministria e Shëndetësisë për të testuar ilaçin në një grup më të madh pacientësh.