Lajmi i mirë/ Hapet fabrika e re e automobilëve në Bathore, 2 mijë vende të reja pune

299

Një tjetër fabrike e madhe automobilash është hapur në Shqipëri, konkretisht në Bathore.

Gjigandi japonez në këtë sektor Sumitomo do të punësoje në këtë fabrikë rreth 2000 persona, ndërsa për rreth 1 vit është parashikuar që numri i të punësuarve të shkoj në 5000.

Rreth 90 % e të punësuarve në fabrikën Sumitomo janë gra.

Kompania në Japoni,  pjesë e grupit Sumitomo,  është listuar në bursën e Tokjos që prej vitit 1949 dhe operon në 6 segmente të biznesit, përfshirë sistemet e transportimit dhe ndërtimit.