Projekti/ Banesa monument kulture e Rroshnikut do i nënshtrohet restaurimit

166

Banesa historike e Rroshnikut në Berat do t’i nënshtrohet një ndërhyrjeje konservues-restauruese duke bërë rikthimin në identitet të kësaj ndërtese historike të lënë në harresë për dekada me radhë.

Projekti i restaurimit të plotë të saj tashmë i është përcjellë Këshillit Kombëtar të Restaurimeve dhe vullneti i përbashkët i Institutit të Monumenteve dhe Ministrisë së Kulturës është që të mundësojmë ndërhyrjen për t’i rikthyer dinjitetin një monumenti të lënë në harresë për dekada me radhë

Banesa e Rroshnikut është një monument kulture

Po.al sjell projektin për ju.