Vlorë, përfundon loti i parë Babicë-Gjorm

96

Punimet rehabilituese në lotin e parë të rrugës së “Lumit të Vlorës”, Babicë-Gjorm kanë përfunduar.

Projekti për rikonstruksionin e rrugës së Lumit të Vlorës është një investim i qeverisë shqiptare më mbështetjen e Fondit Saudit dhe atij Kuvajtian.

Rikonstruksioni i kësaj rruge përfshin edhe rindërtimin nga e para të shumë pjesëve të një segmenti që më shumë se rrugë ka qenë gjurmë e vjetër e asaj që ka ekzistuar dikur.

Kjo rrugë parashikohet të ketë një impakt të jashtëzakonshëm për gjithë qarkun e Vlorës, për banorët, por edhe për zhvillimin e turizmit.

Segmenti Babicë-Gjormë shërben gjithashtu për të lidhur qytetin e Vlorës me parkun arkeologjik të Amantias.

Kjo rrugë lehtëson aksesin e parkut arkeologjik, duke e shkurtuar distancën në vetëm 40 min nga qytetit i Vlorës deri në fshatin Ploçë, ku ndodhen rrënojat e këtij qyteti të rëndësishëm antik.