WhatsApp po përgatit një veçori të re për të mbrojtur miliona përdorues nga hakerat

1

Aplikacioni popullor i mesazheve po përgatit një veçori të re që do t’u japë përdoruesve të WhatsApp një opsion të ri verifikimi dhe mbrojtje shtesë për llogaritë e tyre.

Pas shpalljes së aftësisë për t’u identifikuar në WhatsApp nga një pajisje celulare dytësore Android falë modalitetit shoqërues, WhatsApp tani po teston një opsion të ri verifikimi.

Opsioni është i disponueshëm për një numër të zgjedhur testuesish beta, të cilët marrin një kod me gjashtë karaktere për t’u identifikuar në shërbim në pajisjet e tyre Android.

Opsioni i ri i verifikimit shfaqet midis metodave të tjera të vërtetimit dhe pyet përdoruesin nëse dëshiron të marrë një kod me gjashtë karaktere në telefonin kryesor. Nëse funksioni është i aktivizuar në llogarinë e përdoruesit, kodi dorëzohet.

WhatsApp rekomandon që ky kod të mbrohet, pasi është një lloj fjalëkalimi.

Funksioni aktualisht është i kufizuar vetëm në një grup të përzgjedhur testues beta dhe pritet të bëhet i disponueshëm për më shumë përdorues në javët e ardhshme.

lexo.al