FOTO/ Ferma me 1 mijë krerë dele e dhi në Çajup të Zagorisë dhe rasti frymëzues i Pëllumbit

46

Historia e Pëllumbit është frymëzuese! Ai është shembull sesi mund të sigurojmë të ardhura duke ndërtuar punën në Shqipëri.

Në fushën e bukur të Çajupit në Zagori, Gjirokastër ndodhet një nga fermat më të mëdha blegtorale në vend me mbi 1 mijë krerë dele e dhi.

Kjo fermë është subvencionuar këtë vit me fonde të buxhetit të shtetit me rreth 12 milionë lekë të vjetra, ndërsa. Pëllumb Koko është një prej rreth 5 mijë fermerëve që kanë përfituar mbështetje këtë vit.

Kjo fermë fantastike dhe vetë fusha e Çajupit janë gjithashtu një atraksion turistik që duhet ta vizitoni patjetër./Përgatiti: Po.al