Tiranë: Restaurim amfiteatrit tek Parku i Liqenit

792

Shumë shpejt, amfiteatri, një nga monumentet më të dashura të Parkut të Liqenit do të rimarrë pamjen e dikurshme.

Të shumtë janë ata që frekuentojnë këtë zonë gjatë gjithë stinëve të vitit, ndaj rikthimi në identitet do t’i kthejë qytetarëve që kalojnë orët e tyre në këtë zonë, jo vetëm një ambient modern edukimi e argëtimi, por edhe një skenë teatrore më shumë.

I lënë për shume vite në harresë, degradimi i amfiteatrit është i dukshëm. Prej vitesh, që prej ndërtimit të tij, nuk është vënë dorë në përmirësimin e kushteve.

Rehabilitimi do të nisë shumë shpejt dhe punimet do të zgjasin rreth 3 muaj, për t’i shtuar shpejt kryeqytetit Teatrin Veror, një skenë më shumë në natyrë.

Burimi: Top Channel