Ligji për portalet online: Të ndëshkueshme komentet fyese

225

20161101154220937646

Qeveria do të rikthejë projektligjin për tregtinë elektronike, i cili bën të ndëshkueshme çdo fyerje apo koment në portalet në internet.

Ndryshimet në ligjin për tregtinë elektronike, fillimisht u propozuan në mars të këtij viti. Por pas akuzave nga mediat online se drafti cenon lirinë e shprehjes qeveria nuk avancoi atë në Parlament.

Sipas ministres së Inovacionit, drafti bazohet në direktivën më të re të Bashkimit Europian dhe është konsultuar gjerësisht me OSBE dhe Këshillin e Europës.