Vijon puna për restaurimin e kalasë së Ishmit

0

Kryetarja e bashkisë së Durrësit, Emiriana Sako ndoqi nga afër punimet që po kryhen për restaurimin e njërit prej aseteve të trashëgimisë së pasur kulturore të Durrësit, siç është kalaja e Ishmit.

Ky restaurim mundësohet nga programi EU4Culture, i cili financohet nga Bashkimi Evropian dhe zbatohet nga UNOPS në partneritet të ngushtë me Ministrinë e Kulturës.

Qëllimi i projektit është të restaurojë sitet e trashëgimisë kulturore të dëmtuara nga tërmeti i vitit 2019.

Ky projekt përveç restaurimit synon të investojë edhe në rivitalizimin e siteve me qëllim kthimin e këtyre objekteve në atraksione turistike dhe kulturore duke përmirësuar potencialin turistik të Durrësit dhe gjithë vendit tonë, u shpreh Sako në një postim në rrjetet sociale.

ata.gov.al